Puheenjohtajan tervehdys

 "Sukupolvet ennen meitä vaivain teitä, ovat täällä kulkeneet, valossa ja pimennossa, ahdingossa uskoneet ja toivoneet".

Olemme viettäneet pyhäinpäivää, hiljentyneet rakkaittemme hautojen äärellä, sytyttäneet kynttilät, muistelleet monia yhdessä koettuja hetkiä. Siinä ovat ajatuksissamme kulkeneet mummot, äijät, vanhemmat ja lapset, monet poisnukkuneet rakkaamme. 

Pyhäinpäivällä on omat perinteiset tavat ja muistot. On aika hiljentyä ja syventyä elämän perimmäisten kysymysten äärellä. osallistua seurakuntien järjestämiin muistotilaisuuksiin, tuntea yhteyttä suvun poisnukkuneisiin jäseniin. Ne kuuluvat osana elämän tähtihetkiin, voimakkaine tunnelatauksineen. Kiitos näistä hetkistä muistoineen.

Olemme vuodenaikojen kuluessa siirtymässä syksyn sateista ja pimeistä päivistä talveen ja joulun valoon.

On aika koota saapuneet kirjoitukset, joista lämpimät kiitokseni - ja toimittaa tämä sukuseuran toinen lehti, jäsenperheille jouluksi.

Tänä vuonna vietettiin sukukokous Aurassa, jossa esitettiin sukuseuran uusi lippu, sukuvaakuna, sekä pöytästandardin luonnos. Kaikki on hankittu tämän vuoden aikana, lisäksi jatkettu raivaaja Taavetti Inkisen muistomerkin kunnostamista, siellä Kuolemanjärven Karjalaisten kylässä. Pystytimme puuttuvat kaksi pylväskiveä, sekä kettingit aitaukseen. Toivon vaan, että niitä ei enää tuhottaisi.

Sukuviirin hankinta kuuluu tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan, sekä sukuseuramme 5-vuotisjuhla- ja sukukokous Sauvossa 6.7.97.

Sukututkimus on edelleen työn alla, ja pyrimme saamaan sukupuun esittelyn sukujuhlaan valmiiksi, 4-5 sukupolven ajalta. Se on mielenkiintoista ja aikaa vievää puuhastelua. Jokainen uusi löytö ilahduttaa.

Näin joulun lähestyessä, toivotan jokaiselle suvun jäsenelle hyvää ja rauhallista joulun aikaa. Vaalikaa suvun perinteitä ruokien, leikkien, yhdessä olon ilolla ja osallistukaa joulukirkkoon, vastaanottamaan joulun suurta sanomaa: "Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha, ihmisille hyvä tahto."

"Täällä nyt me vuorostamme, vaellamme tietä sukupolvien, niin kuin lapset aikanansa taivaltansa käyvät meitä seuraten " .

Teitä kaikkia lämpimästi tervehtien

Kaarina Hannula